Werkplaats

De vaste werkplaats bevindt zich in de bedrijfshal aan de Wasaweg 14 te Groningen. Hier komen alle bestelde goederen binnen en worden droog, vorstvrij en niet blootgesteld aan weersinvloeden, opgeslagen en uitgesorteerd. Enkel glas wordt hier gesneden, eventueel geslepen en kozijnen en ramen kunnen hier beglaasd worden. ’s Morgens worden de servicewagens geladen voor de komende werkdag en wordt de voorraad glas en hulpmaterialen aangevuld.

Momenteel beschikt Glas Abeln over 10 servicewagens, die elk een standaard glasvoorraad hebben, voldoende om onder normale omstandigheden enkele dagen vooruit te kunnen.

Wagenpark
Het wagenpark is afgestemd op de werkzaamheden en voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit, gebruiksgemak, diversiteit van werkzaamheden.

De bedrijfsauto’s zijn voorzien van glasrestelen, waarop zeer grote ruiten vervoerd kunnen worden. In de auto’s zelf bevindt zich een standaard glasvoorraad, afgestemd op het werk.
Verder is elke auto voorzien van modern en veilig gereedschap met PBM voor de medewerkers. Om niet alleen overdag, maar ook in het holst van de nacht de weg naar steeds nieuwe klanten te vinden, zijn alle auto’s uitgerust met een navigatie-systeem en uiteraard met de nodige communicatiesystemen.

Apparatuur
Voor speciale projecten is soms ook speciale apparatuur nodig. De ARBO-wet stelt steeds meer eisen aan de werkgever en daarom heeft Glas Abeln moderne en gekeurde rolsteigers, gevelridders, vacuümapparatuur met glaszuigers tot 500 kg per stuk, een mobiele kraan, glasrekken et cetera.

Milieu
Alle door de servicewagens ingenomen oude ruiten, glaslatten, kozijnen etc., worden in aparte containers gescheiden afgevoerd naar de daarvoor aangewezen stortplaatsen. Sommige goederen kunnen hergebruikt worden. Deze methodiek is onderdeel van de bedrijfsfilosofie en wordt vanaf het begin van de onderneming uitgevoerd.